Riitta

Om mig

Riitta Kalenius heter jag. Jag föddes år 1960 i Åbo, Finland och har bott i Stockholm sedan 1983. Jag hittar min inspiration i resor, min kolonilott i Tantolunden och i min fantasi.

Mest målar jag i akryl, men även ibland akvarell. På senare tid ägnar jag mig åt något som jag kallar för “abstract fantasy decorative art”. Jag tycker även om att återvinna så mycket jag bara kan i min konst. Mer om detta kan du se i mitt galleri.

Har gått är stora konstlinjen på Folkuniversitetet och har fått Handels konststipendium.

Utställningar har jag haft på flera olika företag, till exempel Svenska Elverksföreningen, Neurologiskt Handikappades Riksförbundet, Ortopediska huset, Restaurang Soldatens Svejk, Softronic, Hyresgästernas Riksförbundet, Hyresgästföreningen. Jag har även ställt ut på Svenska Mässan, Galleri Bellman, Galleri SoKa, Zinken Art samt på flera av Suomiarts gemensamma utställningar.

Jag har även hållit akvarellkurser på Hyresgästföreningen i Stockholm.
Hoppas ni får en trevlig stund när ni tittar igenom mitt galleri.

“Jag kommer alltid att måla så länge jag kan hålla penseln”